Hμερίδα : Εφαρμογές, καινοτομία & οφέλη της Στάγδην Άρδευσης

24 Ιανουαρίου 2018

H Palaplast, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα Εφαρμογές, Καινοτομία και Οφέλη της Στάγδην Άρδευσης στην περιοχή της  Κομοτηνής.

Κύριος στόχος της ημερίδας ήταν να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις αγροτικές καλλιέργειας της περιοχής και να προταθούν λύσεις που θα οδηγήσουν τόσο στην βελτίωση της καλλιέργειας όσο και στην εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.

Η Κομοτηνή και γενικά η Θράκη είναι μια από τις κύριες αγροτικές περιοχές με καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και είδη δενδροκομίας, με αποτέλεσμα η εγκατάσταση και η χρήση συστημάτων στάγδην άρδευσης να θεωρείται όχι μόνο ιδανικότερη αλλά και η πλέον απαραίτητη.

Η χρήση αυτό – ρυθμιζόμενου σταλακτηφόρου σωλήνα «PALADRIP FC»  ή αυτό – ρυθμιζόμενου σταλάκτη «AGRAS – SC/ND» , «AXIOS – SC»  συντελεί στην ομοιομορφία άρδευσης σε μεγάλα μήκη εκτάσεων γης και σε επικλινή εδάφη.

Ωστόσο, ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής είναι η ποιότητα του νερού (υφάλμυρα νερά) με αποτέλεσμα τη μεγάλη καταπόνηση λόγω εμφράξεων των δικτύων άρδευσης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, προτάθηκαν λύσεις φίλτρανσης και τονίστηκε η ανάγκη χρήσης φίλτρων ανάλογα με το εκάστοτε αρδευτικό σύστημα της καλλιέργειας.

Επιπλέον, παρουσιάσαμε και το νέο ενσωματωμένο μακρύ σταλάκτη της Palaplast με την επωνυμία «Palaplast XL» σε 16mm 2l/h & 4l/h και σε 20mm 2l/h & 4l/h αντίστοιχα, που λόγω του ειδικού σχεδιασμού και μεγαλύτερου μεγέθους του μαιάνδρου, θεωρείται κατάλληλος σε επιβαρυμένα νερά, όπως της Κομοτηνής.