ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

20 Ιουλίου 2022

Μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για το σωστό πότισμα των φυτών μας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και όχι μόνο, είναι η χρήση αυτόματου συστήματος ποτίσματος. Ένας απλός οδηγός εγκατάστασης στο μπαλκόνι μας, που μπορεί εύκολα οποιοσδήποτε να ακολουθήσει, μπορεί να αποτελείται από τα εξής :

  1. Σύνδεση του προγραμματιστή μπαταρίας (Wi-Fi ή απλού) στη βρύση.
  2. Σύνδεση του κεντρικού αγωγού άρδευσης Φ16 SuperPal 6atm στον προγραμματιστή με : Ρακόρ βρύσης ¾”, Tαχυσύνδεσμο αρσενικό ¾”, Περικόχλιο και Φις.
  3. Σύνδεση (όπου απαιτείται) μεταξύ των τμημάτων του κεντρικού αγωγού άρδευσης Φ16, με χρήση εξαρτημάτων σύνδεσης φις όπως : Γωνία Φις, Ταφ Φις, Σύνδεσμο Φις, Τερματικό Φις ή Διόφθαλμα.
  4. Διανομή από τον κεντρικό αγωγό άρδευσης στις γλάστρες με: Σγρόπια σπέσιαλ, Λήψη 6mm, PVC Σωληνάκι και Τάπα Φις (σε περίπτωση διάνοιξης λάθους οπής).
  5. Πότισμα με σταλάκτες : Αυτορυθμιζόμενος σταλάκτης ΑΓΡΑΣ – SC/ND, Λόγχη Στήριξης.

αυτόματο πότισμα

TIPS συντήρησης του αυτόματου ποτίσματος

Η σωστή συντήρηση και ο τακτικός έλεγχος του συστήματος αυτόματου ποτίσματος θα διασφαλίσουν την απροβλημάτιστη λειτουργία του. Κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης καθαρίζουμε τους σταλάκτες από χώμα, άλατα ή σκόνες και ελέγχουμε αν έχουν φράξει και αν ποτίζουν με σωστό τρόπο.

Επίσης αλλάζουμε τις μπαταρίες από τον προγραμματιστή, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Τέλος, στις αρχές του χειμώνα, όπου συνήθως διακόπτεται η χρήση του, απομακρύνουμε τον προγραμματιστή για προστασία από παγωνιά και υγρασία, ενώ κατά την αποθήκευση αφαιρούμε τις μπαταρίες.

αυτόματο πότισμα