ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΝΘΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

9 Δεκεμβρίου 2022

 

Παρουσίαση των προϊόντων της Palaplast στην Όλυνθο Χαλκιδικής.

H Palaplast, την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποίησε παρουσίαση των προϊόντων της στην περιοχή της Ολύνθου Χαλκιδικής.

ΟΛΥΝΘΟΣ PVCΚύριος στόχος ήταν να γίνει μια παρουσίαση στους αγρότες – αλλά και όχι μόνο – της νέας παραγωγικής δραστηριότητας σωλήνων PVC της Palaplast καθώς και μια δημιουργική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής αλλά και να προταθούν λύσεις που θα οδηγήσουν τόσο στην βελτίωση της καλλιέργειας όσο και στην εξοικονόμηση του νερού.

Η Χαλκιδική είναι μια από τις κύριες αγροτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος με κύρια καλλιέργεια την βρώσιμη ελιά (Χαλκιδικής, Καλαμών κ.α.) και ακολουθούν η ελαιοποιήσιμη ελιά, το βερίκοκο κ.α., με αποτέλεσμα η εγκατάσταση και η χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων στάγδην άρδευσης να θεωρείται απαραίτητη.

Ωστόσο, ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής και ιδιαίτερα των παραθαλάσσιων αγροτεμαχίων είναι η ποιότητα του νερού (υφάλμυρα νερά) με αποτέλεσμα την επιτάχυνση δυσλειτουργίας των δικτύων άρδευσης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε εποικοδομητικός διάλογος με την ομάδα της Palaplast για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, τονίστηκε η ανάγκη χρήσης φίλτρων ανάλογα με το αρδευτικό σύστημα της καλλιέργειας και προτάθηκαν ολοκληρωμένες λύσεις φίλτρανσης.

Επιπλέον, έγινε παρουσίαση και του ευρέως χρησιμοποιούμενου στην περιοχή μικροεκτοξευτήρα “Παλ Σπρέυ της Palaplast με το νέο βελτιωμένο σχεδιασμό καθώς και των μεγάλων διαμετρημάτων Σφαιρικών Βανών u-PVC (κολλητή και βιδωτή).