ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2019

22 Μαρτίου 2019

22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η ημέρα που έχει ως στόχο να υπενθυμίσει και να τονίσει τη σημασία του νερού καθώς και την ανάγκη της σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αναδεικνύει ένα συγκεκριμένο θέμα. Για το 2019 το θέμα αυτό είναι: «Μην αφήνετε κανέναν πίσω».

Το καθαρό και προσβάσιμο νερό για όλους καθίσταται θεμελιώδης ανάγκη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζούμε. Ένας στόχος που εύκολα μπορεί να επιτευχθεί καθώς στον πλανήτη μας το γλυκό νερό επαρκεί. Εξαιτίας όμως των κακών οικονομικών συνθηκών και των ελλιπών υποδομών, κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι και ιδίως παιδιά, πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με την ανεπαρκή παροχή νερού, την αποχέτευση και την υγιεινή.

Η κακή ποιότητα του νερού είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η τεράστια σημασία του νερού στη ζωή και στην καθημερινότητά μας αποτυπώνεται και στο μήνυμα “καθαρό νερό και αποχέτευση για όλους μέχρι το 2030”. Ένα μήνυμα, το οποίο προωθεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατατάσσοντας τον συγκεκριμένο στόχο ως έναν από τους 17 για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αποσκοπώντας σε έναν κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό αλλά και σε έναν πλανήτη πιο υγιή. Αδιαμφισβήτητα, όλα αυτά προϋποθέτουν άμεσα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και καθιστούν απαραίτητη τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή όλων μας για σωστή διαχείριση και την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων του περιβάλλοντος.

Η Palaplast συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια έχοντας επικεντρωθεί στην ανάπτυξη συστημάτων για την αειφόρο χρήση του νερού. Παρέχει αξιόπιστες, οικονομικές και οικολογικές λύσεις χάρη στην παραγωγή πιστοποιημένων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων για δίκτυα άρδευσης, αποχέτευσης και μεταφοράς πόσιμου νερού. Παράλληλα αναπτύσσει άλλες μεθόδους άρδευσης που έχουν ως επακόλουθο την καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση νερού. Μία από αυτές τις μεθόδους αποτελεί και η “στάγδην άρδευση”, η οποία εξασφαλίζει ότι καμία σταγόνα νερού δεν πάει χαμένη, καθώς η μικρή παροχή των σταλακτών έχει σαν αποτέλεσμα, όλο το εφαρμοζόμενο νερό να διηθείται στο έδαφος, χωρίς απώλειες λόγω εξάτμισης και επιφανειακής απορροής.

Το τεχνικό τμήμα της Palaplast βοηθάει στην επιλογή του καταλληλότερου συστήματος μεταφοράς νερού ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, μέσω της εκπόνησης μελετών και με τη συνεχή υποστήριξη όλων των συνεργατών της.

Το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους για την ανθρωπότητα. Ένας πόρος που ανήκει σε όλους και οφείλουμε ο κάθε ένας από μας να τον προστατέψει.