Τι σημαίνει το νερό για εσένα – Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22 Μαρτίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2021 

 

Τι σημαίνει το νερό για εσένα;

Παγκόσμια Ημέρα ΝερούΣαν σήμερα το 1992 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Σήμερα, με το καίριο αυτό ερώτημα προσπαθεί να αφυπνίσει όλους εμάς ώστε να σκεφτούμε και να απαντήσουμε τι σημαίνει το νερό για τον καθένα μας.

Μια ερώτηση που μοιάζει εύκολη, όμως δεν μπορεί να απαντηθεί απλοϊκά. Και αυτό γιατί το νερό σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς, γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί. H σημασία του νερού, αναγκαίου στοιχείου για την ίδια μας την επιβίωση, εξαρτάται από την γεωγραφική κατανομή, το φύλο, τις παραδόσεις, το κοινωνικό πλαίσιο που ζούμε και το τοπικό μας περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή στον κόσμο, 785 εκατομμύρια ανθρώπων (σχεδόν 1 στους 9), στερούνται άμεσης πρόσβασης σε ασφαλές νερό, ενώ 144 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από τα επιφανειακά ύδατα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Άνθρωποι που ζουν χωρίς οικιακή σύνδεση νερού αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εκτέλεση των βασικών τους αναγκών και πρέπει να το αναζητούν σε καθημερινή βάση.

Το φαινόμενο αυτό εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η δυσκολία εύρεσης νερού οδηγεί σε περιορισμό της υγιεινής. Παγκοσμίως, 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε σαπούνι και νερό για να πλύνουν τα χέρια τους στο σπίτι, με άμεσες συνέπειες στην προστασία τους απέναντι σε ιούς και ασθένειες. Φέτος ξεκίνησε η καμπάνια #SafeHands για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την πολύτιμη ασπίδα ενάντια στον COVID-19, το σαπούνι και το νερό.

Δεν μπορεί να συμπυκνωθεί σε λίγες γραμμές το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ως προς τη τεράστια σημασία αυτού του πολύτιμου πόρου.

Με την χρήση προϊόντων στάγδην άρδευσης, υδροπονίας και τεχνητής βροχής, ενισχύουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της αλόγιστης χρήσης του νερού και διαδίδουμε το μήνυμα ότι «κάθε σταγόνα μετράει». H Palaplast, εδώ και 40 χρόνια, υποστηρίζει την προσπάθεια   προστασίας από την κατασπατάληση του μέσα από τη σωστή χρήση του, ποτίζοντας  αποτελεσματικά, αξιόπιστα και αποδοτικά τις αγροτικές καλλιέργειες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι σημαίνει το νερό για εσένα;         

Βάλε τέρμα στην αλόγιστη σπατάλη του!

Μοιράσου την σημασία του νερού για σένα και βοήθησε να ακουστεί το παγκόσμιο αυτό μήνυμα, ενισχύοντας έτσι την εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2021.

Πηγή: https://www.worldwaterday.org/https://water.org/ )